1.6.11

אם לגברים היה מחזור חודשי

הכותרת הזאת שייכת למאמר שנכתב ב 1978 ע"י הפמיניסטית גלוריה סטיינם. במאמר סטיינם מתארת איך הייתה מתנהלת החברה במצב, היפותטי כמובן, שבו רק לגברים יש מחזור חודשי, ואיך בשל הצורך של גברים להתרברב, רעיון קינאת הפין אותו הגה פרויד היה הופך לקנאת רחם.

העניין הוא, שאם היה לגברים רחם, הצורך להתרברב היה פוחת באופן משמעותי...

למתעניינים, הנה קישור למאמר באנגלית:

לעצלנים, מצאתי המחשה קצרה בוידאו (מצטערת, אין תרגום) - משעשע!



אני לא מגדירה את עצמי כפמיניסטית, אפילו שאני יודעת לפתוח סתימות בכיור, לבדוק שמן-מים במנוע ולחנות בצורה מושלמת ברוורס (בניסיון הראשון!). קיימים בי גם צדדים שנחשבים לשוביניסטיים. אבל בעיקר יש לי צדדים נשיים.
אני אישה, שקיימות בה גם יכולות המוגדרות כגבריות ש(בד"כ)חיה איתן בשלום ומשתדלת להשתמש בהן על פי הצורך. אני בהחלט בעד שוויון הזדמנויות, אבל אין לי שום שאיפה או אפשרות להשתוות לגבר. וטוב שכך...
ובתרגום לסינית - אני יין שבתוכו יש יאנג - נורמלי לגמרי. מאוזן.

ההבדלים שקיימים בין גברים לנשים משתקפים מצוין, כמו כל דבר, בתאוריית היין והיאנג - קיצוניים ולכן שונים לחלוטין, ועם זאת קיימים אחד בתוך השני ולכן גם דומים. הגבר הוא יאנגי אבל תמיד יהיו בו אלמנטים ייניים, יותר נשיים ואישה היא יינית עם אלמנטים יאנגיים.

כל התאוריה של היין והיאנג היא יחסית, ככה שאין נכון או לא נכון - התנהלות פיזית/נפשית/מחשבתית יותר קיצונית לצד "ההפוך" אינה מצביעה בהכרח על חוסר איזון, אם הגוף מתפקד טוב והנפש בריאה - אז הכל בסדר.

מה שבטוח הוא שגברים לא יכולים לקבל וסת וללדת. בכל אופן, עדיין לא הומצאה הטכנולוגיה לכך (אולי בגלל הצורך לשמר את קינאת הפין?)

אז למה לגברים אין מחזור חודשי?

טוב, זה ברור, כי אין להם רחם.

אבל, על פי אחד התרגומים של בוב פלוס (הגורו שלי לרפואה סינית), היה רופא סיני בשושלת צ'ינג שהחליט להתייחס לעניין דרך כיווני התנועה בגוף:
הוא טען, שעל פי חוקי הטבע הירח מתמלא ומתמעט ולים יש גאות ושפל, לכן כך פועל גם גוף האדם - כל הזמן נוצרים חומרים חדשים בגוף והישנים צריכים לצאת החוצה - התמלאות והתרוקנות.
האישה היא יין ולכן קשורה לדם (גם הוא יין) שכיוונו מטה. ברגע שהדם החדש מלא הוא יגלוש מטה = וסת, שמטרתה להיפטר מהדם הישן לאחר שנוצר דם חדש. אצל גברים, שהם יאנג מדובר על צ'י (יאנג) שכיוונו מעלה, לכן הוא עולה מעלה לכיוון הפנים וגורם לצמיחת שיער הפנים, וזוהי, לטענתו, הוסת של הגבר.

המממ, תאורייה מעניינת, אבל אני אצמד לעובדה שפשוט אין לגברים רחם...

המטרה שלי בכלל היתה לכתוב על המחזור החודשי של האישה
והנה איבדתי את הגבר האחרון שהתמיד וקרא עד כאן... אבל אם אתה עדיין כאן, אתה מוזמן לקרוא את הדברים בלינק הבא בכדי להגיע לאיזושהי הזדהות עם מה שעובר עלינו:

המחזור החודשי לא אמור להיות סיוט או דרמה, וזה שכמעט כל מי שאת מכירה סובלת, לא הופך את המצב לנורמלי.
אבל אנחנו לא אמורות לסבול מכאבים שמפריעים לתפקוד ומאלצים לקיחת משכחי כאבים, בטח שלא להתחיל לבכות בגלל פרסומת קיטשית בטלוויזיה, ושלא נדבר על הצורך העז להתנפל על אותו אדם שבטעות יצר קשר עין.

קצת מיחושים ואי נוחות הם נורמליים. גם עייפות, אחרי הכל מדובר על תנועה של דם ואיבודו.

הכאבים והסימפטומים המוקצנים עליהם אני מדברת יכולים להופיע לפני, במהלך או בסוף הוסת:
לפני הוסת מדובר על תסמונת קדם וסתית , או PMS (ר"ת ל Premenstrual Syndrome), זהו זמן עם קשת רחבה מאוד של סימפטומים שיכולים להתחיל כמה ימים לפני ובמקרים קיצוניים מתחילים כבר בביוץ, הם פוסקים בד"כ עם התחלת הדימום או יום-יומיים אחרי.
הסימפטומים הנפוצים יותר הם - עצבנות, רגשנות, כאב ונפיחות החזה, כאבי ראש, נפיחות כללית, כאבי גוף, בחילות, שלשולים, עצירויות, סחרחורות, בעיות שינה, כאבי גב ועוד.

סימפטומים בזמן הוסת הם כאבים אופיניים לתקופה זו (בטן, גב, רגליים, ראש וכו'), דימום כבד מדי ו/או שנמשך יותר מדי ימים, דימום מועט גם יכול להיות בעייתי, למרות שרב הנשים שסובלות מזה לא ממש סובלות...

הטיפול בצמחים ודיקור מסייע לאיזון המערכות בגוף, ובהדרגה מפסיק את הכאבים, המיחושים והעצבים.
חלקינו, גם לאחר טיפול ממושך, יישארו רגשניות ו/או לחוצות קצת מעל הממוצע עם השינויים ההורמונליים בזמן המחזור החודשי, אבל לפחות במידת השפיות :)

לאור ההצלחה המוזיקלית בפוסט הקודם, אסיים עם שיר רלוונטי (עם הרבה ריספקט)




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה