20.3.16

וולוודיניה / וסטיבוליטיס

כמעט כל אישה חוותה או תחווה במהלך חייה כאב בפות, אצל כ 15% מהנשים הכאב הוא קבוע ונקרא וולוודיניה - כאב כרוני באזור איברי המין החיצוניים של האישה (וולווה = פות).
  • הכאב בדרך כלל ממוקד בפתח הנרתיק (וסטיבולום) ואז הסינדרום נקרא וולוודיניה מקומית (בעבר נקרא גם וסטיבוליטיס או וסטיבולדיניה).
  • הכאב יכול להתפשט ולהופיע באזורים נוספים כמו פי הטבעת והמפשעות.
  • אופי הכאב יכול להיות צורב, דוקר, שורף, תחושת חתך או תחושת אי נוחות באזור הפות, שהוא כולל את השפתיים החיצוניות, הדגדגן ופתח הנרתיק.
  • הכאב יכול להופיע במגע מיני, בהחדרת טמפון ובהפעלת לחץ על האזור, כמו ברכיבה על אופניים או לבישת ג'ינס צמוד. לפעמים הכאב מופיע בלי מגע ישיר.
  • הכאב יכול להיות ראשוני, שתמיד היה נוכח, או משני, שהופיע אצל אישה פתאום לאחר שכבר היה מגע מיני ללא כאב.
  • ברוב המקרים ערכה העצמי של הסובלת מוולוודיניה מאוד נמוך ומתלווה לכך התחושה שמשהו בסיסי פגום בה, וכתוצאה מכך ישנה גם פגיעה במיניות.
  • לא נמצא גורם לסינדרום, ישנן רק השערות להופעתו.

כמה מילים עליי
את ההתמחות שלי בוולוודיניה ובוסטיבוליטיס התחלתי בשנת 2007 בעקבות פגישה עם ד"ר ליאורה אברמוב, מנהלת המרפאה לטיפול מיני בבי"ח ליס.
מכיוון ששיטות הטיפול המערביות לא מספיק יעילות במקרים רבים, התחלנו לשתף פעולה בטיפול בסינדרום.
התחלתי ללמוד ולחקור את התופעה, וגיליתי שאין לה כמעט אזכור בספרות הסינית המתורגמת. 
במהלך השנים האחרונות, לאחר טיפול בעשרות מקרים, הצלחתי להבין את תהליך הטיפול בסינדרום על פי הרפואה הסינית, וכתבתי מאמר המסכם 8 שנות ניסיון קליני, זה המאמר המקצועי הראשון שנכתב על הטיפול בוולוודיניה על ידי הרפואה הסינית והוא פורסם באוקטובר 2015 ב: The journal of Chinese medicine (למעבר למאמר לחצי כאן)

לאחרונה פורסם פיילוט מחקרי שנעשה באוניברסיטת אילינוי, שיקאגו, ארה"ב בהשתתפות 36 נשים שאובחנו עם וולוודיניה ועל פיו הדיקור יעיל בהפחתת הכאב וסייע בהעלאת התפקוד המיני של נשים אלה (למעבר למקור למחקר לחצי כאן).

מניסיוני בקליניקה, ברוב המקרים חל שיפור בעוצמת הכאב וכמו כן שיפור באיכות החיים, מכיוון שסימפטומים אחרים, כמו הפרעות עיכול, מיגרנות, בעיות הקשורות למחזור החודשי ועוד, שהיו קיימים עוד לפני שהגיעו אליי לקליניקה, רופאו או שעצמתם פחתה באופן משמעותי.

הטיפול ברפואה הסינית אינו פולשני והוא אינדיבידואלי - נתפר אישית לכל מטופלת בדיוק מרבי, דבר שמקטין את הסיכוי לתופעות לוואי.

הטיפול נעשה ע"י דיקור סיני בנקודות הממוקמות בעיקר בידיים וברגליים (מתחת למרפק/ברך) וע"י שימוש בפורמולות צמחי מרפא סיניים. לעתים אני ממליצה על שינויים הדרגתיים בתזונה ובאורח החיים. ככל ששיתוף הפעולה של המטופלת גבוה יותר כך גם סיכויי הצלחת הטיפול גבוהים יותר.

הקישור למאמר המלא על וולוודיניה ווסטיבוליטיסכאן
הקישור לסיפורי המטופלות  כאן